_ کابوس رویای ترسناک و طولانی است که شخص هراسان از آن بیدار می شود . کابوس ها همیشه در خلال خواب REM و در اواخر شب پدید می آیند ، برخی از افراد در تمام طول عمر دچار کابوس های مکرر هستند ، برخی نیز بیشتر در مواقع استرس و بیماری دچار کابوس می شوند .
درمان : بیدارکردن فردی که در حال کابوس دیدن است ، مشکلی ایجاد نمی کند و علاوه بر آن می توان از روش دارو درمانی استفاده کرد .
اختلال وحشت خواب عبارت است از برخاستن از خواب در 3/1 اول شب در حین خواب NREM عمیق (3 و 4) . وحشت خواب تقریبا همیشه با گریه یا فریادی گوشخراش و همراه با تظاهرات رفتاری ، اضطراب شدید تا حد حمله پانیک آغاز می شود . به طور مشخص ، بیمار با حالتی وحشت زده در بستر می نشیند ، جیغ بلندی می کشد ، گاهی بلافاصله بیدار شده و احساس وحشت شدیدی به او دست می دهد . بیمار ممکن است در حالتی از اختلال جهت یابی بیدار بماند ولی اغلب به خواب می رود و دوره مزبور را فراموش می کند .
درمان : وقتی فرکانس حملات کم است ، درمان خاصی لازم نیست ، دارو درمانی و برطرف کردن استرس های خانوادگی و محیطی نیز استفاده می شود .
راه رفتن در خواب یا خوابگردی شامل یک رشته رفتارهای پیچیده است که در 3/1 اول شب و در خلال خواب NREM عمیق (مراحل 3 و 4) شروع می شوند و اغلب به ترک بستر و راه رفتن می انجامد که بدون هشیاری کامل و خاطره بعدی از این دوره است .
درمان : بیمار را می توان در حین خوابگردی بدون هیچ گونه عارضه سویی بیدار کرد ، باید اشیاء خطرناک از محیط زندگی بیمار دور شوند و دارو درمانی از دیگر روش های مورد استفاده است .
روانشناسی - اختلالات روانی - کابوس ، اختلال وحشت خواب و راه رفتن در خواب چگونه است ؟